Skridskoteknik

Ca 70 % av alla skridskoåkare utför samma fel. Det är dessa fel som gör det omöjligt för dom att nå överfart. Alltså fortare än vanligt. För de allra flesta hockeyspelarna är otroligt snabb. Men de kan bli mycket snabbare på ett relativt enkelt sätt. Men med traditionell träning är det nästan omöjligt. Det är ungefär endast 15 % som utvecklar en brateknik för att åka riktigt fort.

 

För att nå rätt teknik sägs det ta över 20 000 repetitioner. Det stämmer inte. Med hjälp av Sports Overdrive kan du förändra din stil på endast några veckor. Genom en unik metodik och väl testade övningar och program kan vi lova, du blir snabbare. Vi vet. För vi har testat.

Ett av problemet är "Längden på skäret"

 

Längden på skäret är ett av dom viktigaste delarna av skridskoåkningen för att kunna åka riktigt fort. Anledningen är att människan lättare kan skapa fart under en längre tidsintervall. Tar vi korta skär är frekvens så otroligt viktigt, men den är också svår att träna upp.

 

Har vi långa pressande skär kan vi bygga fart med hjälp av vår styrka som är lättare att träna upp. Längden på skäret bestäms av isättningen och djupet i åkningen.

Djupet mätas lättast genom vinkeln i det främre knät. Starten på skäret bör påbörjas innanför höften på ytterskär.Många åker tyvärr omkring med alldeles för korta skär.

 

Men för att nå överfart är det fler parametrar som måste uppfyllas.

Om du undrar hur du åker och vilka Skillpoint du får på ditt "skärets längd"?

Sports OverDrive

Regelv 3

892 41 Domsjö

Sweden

Tel: +46701917637

E-mail: info@sportsoverdrive.com