Alla kan åka som Connor Mcdavid

ALLA KAN ÅKA SOM CONNOR

McDAVIDKan alla åka som den snabbaste hockeyspelaren? Japp det kan dom! Det är faktiskt också relativt enkelt. Men om man tränar på fel sätt så kommer det att inte gå. 


Hörde talas om en kille som skotttränade i fyra timmar i veckan. Han klev ibland upp innan skolan för att träna. Han tränaden, tränade och tränade. Men han var bara något bättre än sina kamrater.

Nån sa:

- Tänk hur  dålig han skulle vara om han inte tränade så mycket.


Eller, tänk om nån kunde visa honom hur rätt rörelse ska vara. Om man gör 5000 skott som är fel, då utvecklar du endast den dåliga tekniken. Den stora vinningen ligger i korrekt teknik.  I slutändan handlar det om mekanik och fysiologi. Låter det enkelt. Det är det faktiskt. Förrutom att du måste veta exakt vad som är korrekt. Inte gissa. När du vet vad som är det mest effektiva. Då ska du utföra det om och om igen.


Det går lika fort att lära sig rätt som fel. Tänk på det!

Ofta får man höra.  Se vilken fart han har. Man beundrar ofta dom på avstånd och tänker att det är omöjligt att uppnå den tekniken. Möjligen kan jag komma ikapp om jag kör stenhårt i  gymmet. Men få försöker kopiera tekniken. I mina ögon så är det helt galet. I gymmet kan du bara påverka din fart marginellt. Men förändrar du ditt rörelsemönster kan du göra enorma kliv i din utveckling.

lättare att träna en soffpotatis


Vi har ca 650 muskler i kroppen. Dom sitter ungefär placerade på samma position på alla människor. Musklerna förbinds med skelettet genom senor. Även dessa är fästa på ungefär samma plats på alla människor.

Så vad är det som gör att vi hoppar, åker och springer olika? Jo, det beror på i vilken ordning och styrka som musklerna aktiveras. Vi kan kalla detmånga olika saker. Eller så säger vi bara ditt rörelsemönster.

Eftersom vi egentligen är byggda lika. Så är det arv, uppväxt, slumpen och träning som ger oss våran stil.

Men det kan förändras. Det är lättare hos vissa och svårare hos andra.

T.ex så är det lättare att lära en soffpotatis (ursäkta uttrycket) att simma än en aktiv kille som tränar fotboll flera gånger i veckan. Hur kan det komma sig?

Jo för att soffpotatisen har inga dominanta muskler som tar över. Utan han/hon är som en blank canvas. Vi kan bygga vilken rörelse vi vill utan större störningar från olika fotbollsmuskler..


Du kan relativt enkelt bli den snabbaste


Men det betyder också att vi alla kan åka som Connor McDavid i Edmonton Oilers. Vi behöver bara klura ut vilka och i vilken ordning musklerna ska aktiveras. När det är gjort är det bara två saker som skiljer er åt. Styrkan och hävstången. Dom två sakerna lämnar vi till någon annan. Men resten kan vi fixa! För vi vet allt det där. Tack vare år av forskning coh analyserande.