Dont miss out

Dont´t miss out - Så blir du snabbast!


För många är hockey en tuff miljö. Tillhör man inte första eller andra linan så får man ofta kämpa extra hårt. Inte minst med psyket. Tränare som direkt lämnar hallen efter han petat dig i sista perioden. Du ska då brottas med "varför" han gjorde så under många sömnlösa timmar innan du kanske vågar fråga just "varför"?
Tränare som inte engagerar sig i just din utveckling. de är ofta mer intresserad av hur laget spelar. Du kanske inte får träna special teams eller andra detaljer i spelet för att du är ansedd som för dålig.
Hockeykulturen är ganska ensidig på många håll. Tränarna rekryteras ur egna led där de utbildar på samma sätt som de själva blev utbildade och behandlade. Det betyder att det är relativt låg utveckling. Lag blir enklast bättre genom att rekrytera en bättre spelare än du.


Vart vill jag då komma med detta?


Jo, du måste ta tag i din egen utveckling. Ha olika fokusområden under delar av säsongen. Än om tränaren säger si eller så. Så vidhåller du ditt fokus som du tror på. Alltså den del av ditt spel som du bör utveckla. Det kan vara det fysiska spelet, klubbteknik, skridskoåkning eller skottet.


Tränarna kan ofta ge instruktioner om att du ska tänka på det ena eller det andra. Men du ska då fortsätta hålla ditt fokus. För det lyfter dig och ditt spel mest.

Det här måste du göra


Du måste analysera ditt spel. Vika moment är du svagast i?
Väj en av dom och lägg en plan för den utvecklingen.

När ska man då göra detta? 


Ja det enkla svaret är på en gång. Du måste jobba i flera veckor på ett enda moment. Inte vika av från målet. Gnugga så korrekt du kan hela tiden. För varje gång du gör avsteg från en rörelse så börjar kroppen automatiseringsprocess om igen. 
Just därför är det så oerhört viktigt att veta vad som är den rätta tekniken. Där har vi också ett problem att så många gissar. 

- Ja,  ja så här ligger det till seru! 
Så låter det ofta runt om i hallarna, dock utan den kompetens som egentligen krävs för uttalandet.  


Det håller inte att gissa. Så tipset är. Ta någar timmar och kolla in klipp på de bästa. Sedan kopierar du det rörelsemönstret. Eller så tar du hjälp av olika männsikor och bilda dig en egen uppfattning om vad som är rätt. Oavsett hur det känns för dig. För alla förändringar kommer kännas annorlunda. Men låt inte det hindra din utveckling.

Vårt expertis sträcker sig till skridskoåkning och delvis slagskott. Våra analyser som vi utför helt gratis är väldigt populära och de är också extremt nödvändiga för att veta hur man ska tackla just din utveckling.


När ska jag då göra detta? 

Ja på en gång.är svaret.  Vänta inte. Ta tag i din egen utveckling. För ingen annan kommer göra det. Din karriär är kort och viktiga moment kommer fortare än vad du tror. Så koppla på tjurskallen och sätt igång.

Vi finns här om du behöver hjälp.