Så blev han den snabbaste skridskoåkaren genom tiderna

SÅ BLEV HAN SNABBASTE SKRIDSKOÅKAREN GENOM TIDERNAFör många år sedan hade jag en ödmjuk kille i simundervisning. Han var pratglad och berättade att han spelade ishockey. Killen hette Tomislav Lovric. De efterföljande åren så höll jag lite extra koll på "Tomo". Min son var jämngammal och spelade också hockey men i en annan klubb. Så vi stötte på varandra relativt ofta. Han var duktig, men jag tyckte han saknade det lilla extra när det kom till skridskoåkningen. Det måste ha satt sig nånstans i bakhuvudet. När jag knäckte koden om hur skridskoåkningen ska tränas in så tänkte jag direkt på Tomislav.Han var som en lamborghini med cykelhjul


När vi hade testat metodiken på olika hockeyspelare med bra resultat tog jag kontakt med Tomislav. Vi bokade ett möte och jag berättade om min metod och på vilket sätt han skulle ha nytta av att förändra sin teknik. Problemet var att han skulle gå på is med Modos J20-lag om 2,5 vecka. Få spelare vill påbörja en teknikförändring så kort inpå ispremiären,men jag lovade att det skulle gå bra om han gjorde exakt som jag sa.

- Japp vi kör! Sa Tomo.

Den viktiga analysen


Alla åker olika, fast man borde åka lika. Varför åker inte alla som den snabbaste spelaren?  Ska man nå dit så måste man veta vart man står idag.  Alltså måste man göra en analys. Med hans dåvarande skridskoåkning blev det tydligt att han hade en ineffektiv teknik. “Som en lamborghini med cykelhjul". Oavsett hur stor motor han hade så skulle kraften inte fortplanta sig ner i isen och resultera i någon fartökning. En plan drogs upp för hur han skulle träna men tidsaspekten gjorde det lite komplicerat. Endast två veckor till ispremiär.

HUR OFTA KAN DU TRÄNA?


Planen var att dubbla dosen. Orkar du träna två-tre pass om dagen? frågade jag. Japp, det skulle fungera.

-Men du måste ha fullt fokus under passen. Dina reccesiva muskler ska stärkas och effektiviseras, skärets vinkel justeras, tyngdförflyttningen förbättras, dynamiken i skäret och längden på skäret ska också justeras.

- Jag är på! sa han.


Under kommande veckorna träffade jag Tomislav endast 2 gånger. Resten av tiden tränade han själv efter schemat jag gett honom. Han tränade ca tio minuter två gånger per dag med vårt program. Lagfysen gjordes utöver detta.


Jag är snabbast?


Några veckor senare ringde telefonen.

- Micke, jag slog rekordet! Vilket rekord, sa jag? Jag är Modo Hockeys snabbaste spelare genom tiderna.


Helt galet. Han har alltså slagit alla spelare som gjort testet sedan 2008 (ej bekräftat datum). Det är en hel rad kända NHL och SHL spelare som gjort detta  test. Inklusive Cyle Cumiskey som är kanske känd för sin snabbhet. Tomislav gick om alla genom att träna 20 min/dag i några veckor. Det kan du ocksp göragenom att boka guldpaketet. ett prgram som garanterat gör dig snabbare."Nu behöver jag inte åka max för att hänga med"


Han beskrivning av den nya tekniken är så häftig.

- Jag kan nu välja när jag åker ikapp mina motspelare. Det är som att ha en kraftresurs kvar. Jag behöver inte tömma mig helt för att hänga med utan har alltid en fart reserv kvar. Vi på Sports Overdrive önskar Tomislav Lovric lycka till i hans fortsatta hockeykarriär.


May the speed be with you!